Pada 5 Mei 2014 Pusat Maklumat Pemakanan Keningau telah menerima lawatan sambil belajar oleh 29 pelajar Seni Kulinari semester 1 dalam modul 'Fundemental of Culinary Arts' Kolej Vokasional Keningau.
Pihak Kolej memohon untuk diberi taklimat berkaitan asas makanan dan pemakanan, melawat Pusat Maklumat Pemakanan Keningau dan di adakan demo masakan sihat kepada semua pelajar yang hadir.
Berikut disertakan beberapa gambar sekitar program yang dirangka khas untuk pelajar terbabit :
|
Taklimat Asas Makanan dan Pemakanan |
|
Taklimat Ringkas Pusat Maklumat Pemakanan |
|
Sudut Interaktif |
|
Sudut Interaktif |
|
Mengambil Maklumat Pemakanan dan Data Antropometri |
|
Sesi Demo Masakan Sihat ' Ayam Tandoori' |
|
Sesi Demo Masakan Sihat |
|
Membuat Salad Campuran |
|
Memberi penerangan berkaitan saiz hidangan |
|
Lawatan Sekitar PMP |
|
Sesi Penyampaian Cenderahati dari Pihak Kolej |
Program yang disusun ini mengambil masa 4 jam di akhiri dengan ucapan ribuan terima kasih pihak kolej atas kerjasama yang diberikan dan pihak Pusat Maklumat Pemakanan Keningau berharap input yang disampaikan dapat digunakan kelak apabila semua bergelar Chef suatu hari nanti bagi membantu rakyat Malaysia menikmati hidangan yang enak dan sihat.
Disediakan Oleh :
Mohd Zamir Bin Majid
Pegawai Pemakanan
Keningau
No comments:
Post a Comment