Monday 5 May 2014

LAWATAN SAMBIL BELAJAR PELAJAR KULINARI KOLEJ VOKASIONAL KENINGAU

Pada 5 Mei 2014 Pusat Maklumat Pemakanan Keningau telah menerima lawatan sambil belajar oleh 29 pelajar Seni Kulinari semester 1 dalam modul 'Fundemental of Culinary Arts' Kolej Vokasional Keningau.

Pihak Kolej memohon untuk diberi taklimat berkaitan asas makanan dan pemakanan, melawat Pusat Maklumat Pemakanan Keningau dan di adakan demo masakan sihat kepada semua pelajar yang hadir.

Berikut disertakan beberapa gambar sekitar program yang dirangka khas untuk pelajar terbabit :

Taklimat Asas Makanan dan Pemakanan

Taklimat Ringkas Pusat Maklumat Pemakanan

Sudut Interaktif

Sudut Interaktif

Mengambil Maklumat Pemakanan dan Data Antropometri

Sesi Demo Masakan Sihat ' Ayam Tandoori'

Sesi Demo Masakan Sihat

Membuat Salad Campuran

Memberi penerangan berkaitan saiz hidangan

Lawatan Sekitar PMP
Sesi Penyampaian Cenderahati dari Pihak Kolej
 Program yang disusun ini mengambil masa 4 jam di akhiri dengan ucapan ribuan terima kasih pihak kolej atas kerjasama yang diberikan dan pihak Pusat Maklumat Pemakanan Keningau berharap input yang disampaikan dapat digunakan kelak apabila semua bergelar Chef suatu hari nanti bagi membantu rakyat Malaysia menikmati hidangan yang enak dan sihat.

Disediakan Oleh :

Mohd Zamir Bin Majid
Pegawai Pemakanan
Keningau

No comments:

Post a Comment